Tilkkutyötarvikkeet

Etusivu > OMPELUTARVIKKEET > Tilkkutyötarvikkeet

Laadukkaat leikkuuvälineet tilkkutöihin ja askarteluun.

Tarvitsetko apua tilkkutyötarvikkeiden valinnassa?
Tilkkukaupasta saat aina henkilökohtaista ja asiantuntevaa palvelua. Tilkkukaupan Katri on erikoistunut tilkkuiluun ja pitänyt tilkkutyökursseja kansalaisopistoissa jo 25 vuotta, hän auttaa sinua mielellään ja kertoo lisää tilkkutyötarvikkeista. Jos haluat kysyä tuotteistamme, voit ottaa yhteyttä Katriin sähköpostitse tai puhelimitse 0400-554 544 /Katri. Jos et heti tavoita Katria puhelimitse, voit jättää soittopyynnön tekstiviestillä.

Tilkkuilijan tärkeimmät työvälineet edullisesti verkkokaupasta

Tilkkutöissä tarvitaan leikkuualusta eli leikkuumatto, viivain ja pyöröleikkuri. Laadukkailla välineillä voit leikata monta kerrosta kangasta yhdellä kertaa. Tilkkutöiden ompelu on helppoa ja mukavaa kun kaikki kangaspalat ovat jämptisti saman kokoisia. Kankaat leikataan siis leikkuualustan päällä, mittaaminen tapahtuu läpinäkyvän viivaimen avulla ja kangas leikataan pyöreäteräisellä leikkurilla. Valikoimissamme on vain sellaisia välineitä joita itsekin käytämme ja jotka on todettu toimiviksi ja laadukkaiksi.

Mikä on paras leikkuualusta eli leikkuumatto?

Paras leikkuualusta on laadukas ja sopivan kokoinen sinun käyttötarkoitukseesi. Leikkuualustan päällä voidaan leikata paperia, kartonkia, nahkaa ja tietenkin kangasta. Hyvässä leikkuualustassa on selkeät mittaruudut ja se on kaksipuoleinen.  Alustan toisella puolella on senttimitoitus ja toisella puolella tuumamitoitus. Molempia puolia voidaan hyödyntää tehokkaasti. Laadukkaat leikkuualustat ovat ns. itsestään korjaantuvaa materiaalia. Pieneen tilaan ja mukana kuljetettavaksi sopii pieni leikkuualusta (30x45cm). Aloittelija saattaa pärjätä aluksi myös pienellä leikkuualustalla. Iso leikkuualusta (45x60cm) on jokaisen tilkkuilijan ja askartelijan perusvaruste. Tämä alustakoko on suosituin ja sen päällä on helppo leikata suurempiakin kankaita ja esimerkiksi korttikartonkia. Jätti leikkuualusta (60x90cm) sopii suuren työpöydän suojaksi. Jättialustan päällä mahtuu leikkaamaan esimerkiksi lasten vaatteita kaavojen mukaan. Leikkuualustoja voi myös yhdistää toisiinsa teippaamalla ne alapuolelta kiinni toisiinsa.
Pieneen tilaan ja mukana kuljetettavaksi voi hankkia myös taitettavan leikkuualustan. 
Pienten palojenleikkaamiseen ja tilkkublokkien trimmaamiseen on kätevä käyttää pyörivää leikkualustaa. Silloin tilkkublokkia ei tarvitse siirrellä, käännät vain alustaa.

Kuinka leikkuualustaa säilytetään?

Leikkualusta pitää aina säilyttää suorana. Leikkuualusta ei kestä kuumaa eli sen päälle ei saa laittaa kahvikuppia tai soppalautasta. Kuumuus tekee alustaan muhkuroita, joita ei enää saa suoristettua. Leikkuualusta ei myöskään siedä kylmää. Jos kuitenkin joudut kuljettamaan leikkuualustaasi pakkasessa, niin pidä alusta kokoajan suorana. Jos leikkuualustaa taivutetaan kylmänä niin se menee todella helposti poikki. Anna leikkuumaton lämmitä rauhassa ennen käyttöä. Leikkuualustan kuljettamiseen kannattaa tehdä oma kassi, sellainen jossa alusta pysyy aina suorassa. 

Mikä on paras viivain tilkkutöihin?

Hyvä viivain on läpinäkyvä ja siinä on selkeät ruudut. Viivaimia on saatavana senttimitoilla ja tuumilla. Pääsääntöisesti tilkkuilija tarvitsee vain kaksi viivainta. Lyhyt viivain 15x30cm ja pitkä viivain 15x60cm. Aluksi pärjäät toki yhdelläkin. Kun haluat laajentaa viivainvalikoimaasi, voit lisäksi hankkia suuren neliöviivaimen.

Mikä on paras leikkuri tilkkutöihin?

Tilkkutöissä tarvitaan pyöröleikkuri eli pyöreöteräinen leikkuri, jota käytetään aina leikkuualustan päällä ja tilkkutyöviivaimen kanssa. Yelisin, suosituin ja kätevin on 45 mm terällä varustettu leikkuri. Tilkkukaupan valikoimiin on valittu vain parasta ja siksi meillä onkin myynnissä Olfan Ergo-leikkuri. Ergo-leikkurin kahva on kaareva jolloin leikkaajan käteen ei tule niin paljon rasitusta kuin suorateräisellä leikkurilla leikattuna. Leikkurissa on automaattisesti piiloon menevä terä, joka säästää sinua varaterien hankinnalta. Terän voi myös lukita piiloon säilytystä varten. Lukitus on tärkeä myös silloin jos lapset tai lemmikkieläimet saattavat päästä leikkurin lähelle. Leikkuriin on saatavana varateriä. Terät ovat pitkäikäisiä, mikäli leikkuria säilyttää huolellisesti ei sillä ajeta esimerkiksi nuppineulojen yli. Kun terä on tylsynyt ja sillä ei voi enää leikata kangasta, vaihdetaan leikkuriin uusi terä. Vanhaa terää voi kuitenkin vielä käyttää paperin, kartongin ja muiden materiaalien leikkaamiseen.

Katrin Tilkkukaupasta voit tilata kaikki tilkkutyötarvikkeet nopeasti ja edullisesti
Tarvikkeiden tilaaminen netistä on helppoa. Toimitamme tuotteet postitse mahdollisimman nopeast, toimituskulu on aina kiinteä 6,50 euroa. Turvallisista maksutavoista voit valita sinulle parhaiten sopivan vaihtoehdon.
SILITYSALUSTA 100% VILLA -ISO 43x60cm (17x24")

Lisätiedot / Tilaa... 
98,00 €
RM-IC-M OLFA LEIKKUUALUSTA 60 X 90 cm
Tuote ei ole tilattavissa verkkokaupan kautta, kysy saatavuus myymälästä
Lisätiedot... 
69,00 €
PRYM aloittelijan tilkkutyöpakkaus
Prymin laadukas paketti aloittavalle tilkkuilijalle.
Paketti on myös tosi kätevä kursseille, koska se... 
63,00 €
/kpl
PRYM taitettava leikkuualusta 45x60cm, turkoosi
Prym laadukas iso leikkuualusta jonka voit taittaa. Kätevä säilyttää ja kuljattaa mukana kursseilla. Leikkuualusta on... 
47,00 €
/kpl
Prym matkasilitysrauta (höyrytoiminto)
Minikokoinen höyryrauta mukaan kässäkursseille!
Lisätiedot / Tilaa... 
42,00 €
-8 %
OLFA PYÖRIVÄ LEIKKUUALUSTA 30 X 30 cm
Erittäin tukeva, laadukas ja kevyesti pyörivä alusta esim. neliöiden ja kulmien leikkaamiseen!
cm- mitoitus. Leikkuualusta... 
37,00 €
norm.
40,00 €
alennus
8 %
säästö
3,00 €
RM-IC-S OLFA LEIKKUUALUSTA 45 X 60 cm
cm- mitoitus.
Kaksipuoleinen, toisella puolella tuuma -mitoitus. Leikkuualusta on erittäin laadukasta materiaalia... 
32,00 €
RTY-2/DX OLFA LEIKKURI 45 mm
Markkinoiden paras leikkuri! Erittäin laadukas ja ergonomisesti muotoiltu leikkuri. Hyvä työskentely asento. Toimitetaan oikeakätisenä, muutettavissa helposti vasenkätiselle... 
29,50 €
/kpl
OLFA VIIVAIN 15 x 60 cm
cm -mitoitus Läpinäkyvää akryyliä. Viivaimessa on mittaamista helpottavat ruudutukset 15, 30, 45 ja 60 asteen viivat. 
29,00 €
OLFA NELIÖ-VIIVAIN 30 x 30 cm
cm -mitoitus Läpinäkyvää akryyliä. Viivaimessa on mittaamista helpottavat ruudutukset... 
29,00 €
SILITYSALUSTA 100% VILLA -PIENI 22x22cm (9x9")

Lisätiedot / Tilaa... 
29,00 €
RM-IC-C OLFA LEIKKUUALUSTA 30 X 45 cm
cm- mitoitus.
Kaksipuoleinen, toisella puolella tuuma -mitoitus. Leikkuualusta on erittäin laadukasta materiaalia... 
24,00 €
OLFA VIIVAIN 15 x 30 cm
cm -mitoitus Läpinäkyvää akryyliä. Viivaimessa on mittaamista helpottavat ruudutukset 15, 30, 45 ja 60 asteen viivat. 
21,00 €
RB45-1 OLFA VARATERÄ 45 mm
45 mm varaterä muovikotelossa.

Erittäin laadukas terä!

Sopii kaikkiin... 
7,00 €
tech