Sakset ja kangassakset

Etusivu > OMPELUTARVIKKEET > Sakset ja kangassakset

Sakset ja kangassakset

Parhaat sakset ompeluun ammattilaisille ja kotiompelijoille

Ammattiompelijan valinta on Kretzer kangassakset.
Nyt nämä laatusakset ovat myös kotiompelijan saatavilla.

Tarvitsetko apua kangassaksien tai lankasaksien valinnassa?
Tilkkukaupasta saat aina henkilökohtaista ja asiantuntevaa palvelua. Jos haluat kysyä tuotteistamme, voit ottaa yhteyttä Katriin sähköpostitse tai puhelimitse 0400-554 544 /Katri. Jos et heti tavoita Katria puhelimitse, voit jättää soittopyynnön tekstiviestillä.

Parhaat kangassakset edullisesti ja nopeasti verkkokaupasta

Olemme valinneet valikoimiimme vain parasta laatua. Saksalaiset ammattikäyttöön valmistetut sakset sopivat ompeluun ja käsitöihin myös harrastajalle. Ompelijat ovat todenneet Kretzer kangassaksien terät ylivoimaisesti parhaimmiksi liukkaiden kankaiden leikkaamiseen. Leikkaaminen on helppoa ja leikkuujälki siistiä, koska kangas ei luista terien välistä. Saksien pehmeä Ergo-Grip -pinnoite on miellyttävä käteen ja estää hiertymien syntymistä. Pinnoite takaa hyvän otteen ja sen vuoksi käteen kohdistuva rasitus on pienempi kuin liukaskahvaisissa saksissa. Meillä on nyt todella hyvä saksipaketti-tarjous, joka sisältää kangassakset ja pienemmät lankasakset. Kretzer sakset on valmistettu 100% Saksassa. Terät ovat tarkkuushiottua ruostumatonta terästä. Kangassaksilla leikataan vain kangasta ja siten ne pysyvät parhaassa mahdollisessa kunnossa. Älä koskaan leikkaa kangassaksilla vetoketjua, muovia tai ohuttakaan rautalankaa. Älä leikkaa kangassaksilla paperia tai pahvia. Aseta nuppineulat siten, että näet ne selvästi. Kangassakset ovat kertaleikkuulla piloilla, jos huomaamattasi leikkaat niillä nuppineulaan. Kangassakset kannattaa merkitä selkeästi, jotta niillä ei vahingossa tule leikattua muita materiaaleja.

Kuinka valitsen oikeat sakset?
Saksia valmistetaan moneen käyttöön ja saksien valintaan vaikuttaa minkälaisia käsitöitä enimmäkseen teet. Laadukkaat sakset ovat todella pitkäikäinen hankinta, kunhan niistä pidetään hyvää huolta. Mitä pidemmät terät saksissa on, niin sitä helpompi niillä on leikata suoraan ja siististi. Saksien "kahvat" tulisi olla käteesi sopivan kokoiset, sillä liian isoilla saksilla on raskasta leikata. Teräväkärkiset sakset ovat tarpeelliset ompelekoneen äärellä lankasaksina. Tuotteiden loppusiistimiseen, aplikointiin ja kirjontaan tarvitaan myös teräväkärkisiä lankasaksia. Pelkästään lankojen katkaisuun on olemassa erikseen lankasakset, niihin tartutaan pinsettimäisesti eli sormia ei tarvitse pujottaa saksen kahvoihin.

Olisi hyvä, jos sinulla olisi käytössä useammat sakset.
Voit merkitä sakset esimerkiksi kivalla kangasnauhalla, johon merkkaat numerot alla olevan luokittelun mukaan. Toinen tapa saksien merkkaukseen on permanenttitussilla tehty merkintä terän ulkosyrjään "kangassakset, älä ota!" ja "yleissakset", yms... Usein ompelijat jemmaavat parhaat saksensa siten, että toiset eivät vahingossakaan pääse niitä lainaamaan;-)

1. Parhaat saksesi ovat siis vain kankaiden leikkaamiseen ja sinun henkilökohtaiseen käyttöösi. Parhaita kangassaksia ei koskaan lainata perheelle tai kavereille. Leikkaa parhailla kangassaksillasi vain ohuita ja sileitä kankaita. Jos haluat, voit omistaa kahdet erilaiset "parhaat kangassakset". Toiset ovat "normaalikokoiset isot sakset" ja toiset ovat pitkäteräiset vaatturinsakset. Pitkäteräisillä kangassaksilla on helppo ja nopea leikata suoraan. Laadukkaat kangassakset on hyvä sijoitus ja pian huomaat kuinka ihana terävillä saksilla on leikata ja teet rutiinin niiden "jemmaamisesta".
2. Toiseksi parhaimmat sakset ovat kaikenlaisten kankaiden leikkaamiseen. Näillä kangassaksilla voit leikata myös farkkua, pellavaa ja muita paksuja kankaita sekä ohuita ja paksuja tukimateriaaleja, liimaharsoa, yms. Toiseksi parhailla saksilla voit antaa myös ystäväsi leikata, mutta näilläkään saksilla ei koskaan leikata muuta kuin kangasta!
3. Kolmanneksi parhaat sakset ovat yleissakset, joilla leikkaat esimerkiksi kaavapaperia, kuminauhoja, pitsejä ja muita materiaaleja, jopa pahvia. Yleissaksilla ei kuitenkaan leikata rautalankaa.
4. Teräväkärkiset pikkusakset eli lankasakset. Lankasaksia kannattaa pitää aina saatavilla ompelukoneen vieressä ja ompelutarvikepussukassa. Lankasaksien tulee olla erittäin terävät ja niillä leikataan vain lankoja. Langan pujottaminen neulansilmään on helppoa silloin kun lanka on leikattu laadukkailla ja terävillä saksilla. Pienten lankasaksien terävillä kärjellä voit ratkoa muutaman piston ja saat esimerkiksi kaarevien saumojen aukileikkaukset tehtyä laadukkaasti. Lankasaksia kannattaa olla useammat. Lankasaksilla ei koskaan leikata muuta kuin lankaa. Ei edes kankaita.
5. Askartelusakset, joilla voit leikata ihan mitä vaan. Esimerkiksi vetoketjuja.
6. Saksien lisäksi voisit tarvita myös lankaleikkurin, jolla ompelutöiden siistiminen on tosi kätevää. Lue tästä söpöstä ja kätevästä uutuus-tuotteesta lisää: Prym lankaleikkuri

Kuinka pidän sakset terävinä ja toimivina?
- Saksien nivelet kannattaa puhdistaa ja öljytä säännöllisesti. - Säilytä sakset aina puhtaina. Sakset pitää aina puhdistaa ja kuivata huolellisesti kun niihin on tullut mitä tahansa tahroja, esimerkiksi liimaa, ruokaa, yms. Jos esimerkiksi olet leikannut saksilla teippiä, niin puhdista teriin jäänyt liima-aines heti käytön jälkeen pois. - Jos sakset ovat liian tiukat, niiden käyttö rasittaa käsiä. Monissa saksissa on ruuvi, jota voi säätää. Liian tiukkojen saksien ruuvia voi hieman löysätä ja sinne kannattaa pudottaa tippa ompelukoneöljyä. Tarkista että öljy menee oikeaan paikkaan ja kiristä ruuvi takaisin kireällä, mutta ei tietenkään liian kireäksi. Pyyhi ylimääräinen öljy pois ja leikkaa saksilla kangasta, jotta näet ettei öljy tee tahroja kankaaseen.
Prym taittuvat lankasakset, violetti
Lue lisää ja tilaa... 
6,50 €
Prym haikara lankasakset, kulta
Lue lisää ja tilaa... 
10,90 €
tech